Kažin ar daug kas galėtų paprieštarauti teiginiui, jog maloniausia gerti kavą ar arbatą tada, kai puodelis pagamintas iš keramikos, nes šios rūšies puodeliai iki šiol tebėra vieni populiariausių dėl nedidelės kainos, savo lengvumo ir gebėjimo gerai išlaikyti juose esančio gėrimo šilumą.
Kuo ypatingas molinis puodelis?
Viena geriausių molinio puodelio savybių yra ta, kad nedaro jokio poveikio gėrimo kvapui ir skoniui, neperduoda jo kitam vėliau į jį įpiltam gėrimui. Šios rūšies puodeliuose kavos arba arbatos skonis niekada nepraranda sodrumo ir malonumo, juose esantis gėrimas netgi įgyja išskirtinę energiją, kuri sužadina žvalumą ir darbinę nuotaiką. Šiuos puodelius galima naudoti įvairiems tikslams. Jie būna įvairiai dekoruoti, padengti glazūra arba be jokios apdailos. Tad kiekvienas gali pasirinkti tokį puodelį, koks jam labiau prie širdies.
Ką galima pasakyti apie molinius bokalus, skirtus alaus gėrimui?
Molinių bokalų esama įvairaus dydžio ir talpos. Jie gali būti ir mažesni nei pusės litro talpos, tradiciniai puslitriniai, arba talpinantys pintą ar visą litrą alaus. Kolekcinis alaus bokalas gali būti su skardos metaliniais arba akmenukais ar gintaro grūdeliais inkrustuotais dangteliais. Molinio bokalo dangtelis pasitarnauja ne tik kaip dekoratyvinė detalė, jis neleidžia nugaruoti alui, jei juo besivaišinantis žmogus trumpam turi kur nors išeiti. Be to, būtina pridurti, jog iš tokio indo galima gerti ne tik alų, gira, bet ir šaltą, troškulį puikiai malšinantį pieną.
Kokių esama arbatos ar kavos gėrimui skirtų molinių puodelių?
Arbatos ar kavos gėrimui skirti moliniai puodeliai gali būti ir tradiciškos cilindro, ir neįprastos formos. Jie būna ir vienspalviai – juodi, balti ar raudoni, arba papuošti įvairiausia ornamentika. Ant jų gali puikuotis ir įvairūs reljefiniai papuošimai, miestelių ar miestų herbai ir pan. Pasitaiko, kad ne tik puodelių išorėje, bet ir viduje būna įrašyti linksmo ar gera linkinčio turinio užrašai. Tokio tipo keramikiniai puodeliai gali pasitarnauti ir kaip puiki nestandartinė dovana artimam žmogui arba draugui, kuris yra tikras arbatos, kavos ar alaus mėgėjas