Kiekvienas sutiks, jog Tailandas ir egzotika skamba tarsi sinonimai – kiekvienas, nors besidomintis Rytų kultūra žino, kad ši valstybė tikrai ypatinga. Šiuolaikinis gyvenimo tempas, atrodo, turėtų paveikti vietinius gyventojus, tačiau jie bet kokiu atveju išlieka ypač religingi, ištikimi savo tiesoms ir dievams.
Tarp moderniausių dangoraižių visuomet lieka vietos šventykloms, o tuo pačiu šalyje puikiai veikia ir „raudonųjų žibintų“ tinklas. Viskas atrodo labai kontrastinga ir tarpusavyje nesuderinama iki tol, kol neminima visame pasaulyje garsi Tailando virtuvė.
Sugebėjimas puikiai derinti įvairius skonius ir ypatingas dėmesys patiekalų išvaizdai lėmė tai, tai šios šalies virtuvė tituluoja kaip viena geriausių visame pasaulyje. Tiems, kas mėgsta egzotiką, neabejotinai patiks Tailando virtuvės patiekalai – jų čia itin platus pasirinkimas.
Gana prabangiai skamba faktas, jog šalyje labiau negu kiauliena yra mėgstama aviena ir ožkiena. Vis dėl to tai nereiškia, jog visi patiekalai gaminami būtent iš šios mėsos – Tailando virtuvėje tikrai gausu valgių iš jautienos ar vištienos, tačiau atvykusiam turistui kur kas smalsiau būtų išbandyti, ką reiškia troškinys su avies mėsa.
Tam, kad mėsa nesmirdėtų, būtų greitai pagaminama ir joje neliktų jokių kenksmingų ir organizmui medžiagų, pradedama ruoštis jau prieš parą – tuomet mėsa yra paliekama išmirkti piene arba kefyre.
Tailando virtuvė taip pat pasižymi ir ypatingu mėsos bei jūros gėrybių paruošimo būdu – dažniausiai viskas kepama ant žarijų.
Norintiems dar daugiau egzotikos, reikėtų pasivaikščioti Tailando gatvėmis ir paieškoti vietinių prekeivių – jie galės pasiūlyti paragauti keptų tarakonų, gruzdintų žiogų ar net skruzdėlių. Jums beliks tik išsirinkti labiausiai patikusį gyvį ir ruoštis iki šiol dar nepatirtiems pojūčiams bei skoniams.
Ne ką mažiau egzotiškai turėtų atrodyti ir vietinių vaisių pasirinkimas. Garsusis durianas ar kokosas – tikriausiai ne kasdien tokius vaisius galite įtraukti į savo racioną. O ar kada nors teko girdėti apie drakono vaisių? Labiau žinomos kaip pitajos, skoniu primena mums puikiai pažįstamą kivį, o jų galima nusiskinti nuo kaktusus primenančių augalų – viskas skamba panašiai kaip filme, tačiau Tailande tai įprasta kasdienybė.
Dar vienas Tailando virtuvei būdingas bruožas – vaisius valgyti kartu su daržovėmis, tad nenustebkite, jeigu desertui bus pasiūlyti bananai, kartu su spindulinėmis pupuolėmis bei kokosų pienu.
Mėgstantiems egzotinius vaisius, būtinai reikėtų pasimėgauti tradiciniu Tailando virtuvės alkoholiniu gėrimu – vaisių sultys yra sumaišomos su konjaku ir ananasu. Įvairių jo paruošimo būdų galėsite paragauti ne vienoje pasaulio vietoje, jeigu įsiminsite kokteilio pavadinimą – Mai Tai. Tuomet beliks nuspręsti, ar kopija verta originalaus pavadinimo.