Šventės yra didelis galvos skausmas kiekvienam žmogui, mėgstančiam daug gaminti, norinčiam padaryti pačių unikaliausių patiekalų, nustebinti savo draugus ir gimines. Ne paslaptis, kad kiekvienas lietuvis, atėjus švenčių metui, dažnai persistengia gamindamas, kadangi pagamina pačių įvairiausių (ir kiekio prasme) patiekalų. Dažnai po tokių švenčių maisto lieka tikrai nemažai, dalis jo būna net nepaliesta, o išmesti juk nesinori. Tad, ką daryti su likusiu maistu? Supakuokite jį!
- Maistą galite išdalinti giminėms. Išlydėdami savo gimines ar draugus namo įvyniokite jiems maisto, kurį jie galėtų parsivežti ir pasišildyti namuose. Vyniodami būtinai atsižvelkite į tai, kokia maisto konsistencija. Jeigu norite, kad maistas neišbėgtų ir neišteptų daiktų, jį galite supilti į uždarą dubenėlį, apvynioti maistine ir burbuline plėvele. Burbulinė pakavimo plėvelė šiuo atveju jums tikrai pravers, kadangi apsaugos ne tik dubenį nuo sudužimo, o ir ja apvyniotas maistas tikrai neišbėgs.
- Maistą mielai suvalgys skurdžiau gyvenantys žmonės. Įvairios maisto akcijos skelbia, kad dažnai maistas yra išmetamas, o skurdžiau gyvenantys žmonės jį mielai suvalgytų. Taigi tai dar viena galimybė neišmesti maisto, bet ir padėti kitiems. Taip pat tokius žmones galite paremti ne tik maistu, bet ir kartu padovanoti jums nereikalingus indus ar kitus namų buityje naudojamas daiktus. Burbulinė pakavimo plėvelė tokiu atveju irgi praverstų, kadangi ja galima apsaugoti daiktus, kuriuos dovanojate. Burbulinė pakavimo plėvelė praverčia pakuojant įvairaus dydžio ir formų daiktus ir norint, kad jų nepažeistų aplinkos veiksniai, smūgiai transportuojant iš vienos vietos į kitą. Jeigu jūsų pakuojami daiktai yra labai lengvai dūžtantys, apvyniokite plėvelę kelis kartus, kad būtumėte ramūs, o daiktai apsaugoti.
Po švenčių likęs maistas dažnai būna didelis galvos skausmas, bet protingai jį paskirsčius, galima suteikti laimės ne tik draugams, bet ir visiškai nepažįstamiems, skurdžiau gyvenantiems žmonėms. Kita vertus, norint maisto neišmesti ar neišdalinti kitiems, reikia logiškai viską susiplanuoti ir kitais metais gaminti tiek, kiek bus suvalgyta. Vis dėlto, atlikus maistui jį geriausias suvynioti kelis kartus, pirmiausia įdedant į dubenėlį ar indelį ir jį dar kartą apvyniojant burbuline pakavimo plėvele.