Sveiko maisto virtuvės pagrindas –sveiki ir naudingi produktai, iš kurių po to gaminami patiekalai. Pasirinkimas platus, o informacijos apie produktų naudą labai daug, tad kartais prieš perkant reikia labai gerai pagalvoti, ar prekė iš tikrųjų yra sveika.
Niekada neapsiriksite į savo patiekalus įtraukę svogūnus ar česnakus – yra įrodyta, jog šie produktai suteikia apsaugą nuo vėžio ir mažina galimybę numirti nuo širdies ligų. Sveiko maisto virtuvės specialistai rekomenduoja svogūnus kepti alyvuogių aliejuje ir valgyti kartu su ryžiais, o jeigu sugalvosite įdėti papildomų ingredientų – pats geriausias pasirinkimas būtų daržovės.
Mėgstantys žuvį taip pat gali būti ramūs, kadangi lašiša, skumbrė ir kitos gėlavandenės žuvys taip pat turi naudingų medžiagų – valgant šiuos produktus, sumažėja rizika susirgti širdies ligomis. Be to, lašišos valgymas gali apsaugoti netgi nuo Alzheimerio ligos ar atminties netekimo!
Pagardinus žuvies patiekalą citrina, turėsite dvigubą naudą – šis produktas sumažina galimybę susirgti vėžiu, suteikia organizmui daugiau naudingo cholesterolio, o taip pat padeda stiprėti kaulams. Šį vaisių patartina naudoti ne tik kaip ingredientą paskaninti savo patiekalams – ryte išgėrus puodelį vandens su citrinos griežinėliu, ar įsidėjus jį į žaliąją arbatą, padėsime organizmui pasiruošti darbui ir įsisavinti naudingas arbatos medžiagas.
Trūksta geležies? Tuomet į savo dienos racioną sveikos mitybos virtuvė siūlo įtraukti saują razinų. Pasirodo, jog šis produktas taip pat labai naudingas žmonėms, kurie yra labai nervingi – dar nuo senų laikų pastebėta, jog razinos puikiai gali nuslopinti pyktį.
Šis produktas puikiai tiks ir mėgstantiems saldumynus, tačiau galite nesijaudinti – šokolado taip pat nereikės atsisakyti. Saikingai vartojamas, jis gali padėti sumažinti per aukštą kraujo spaudimą ir normalizuoti cholesterolio kiekį.
Tiesa, labiau verta valgyti juodą šokoladą, kadangi jame naudingų medžiagų yra beveik keturis kartus daugiau, negu pieniškame. Piktnaudžiauti šokoladu sveiko maisto virtuvė taip pat nepataria – kas per daug, tas nesveika ir niekam ne paslaptis, jog per didelis saldumynų kiekis gali padaryti daugiau žalos, nepriklausomai nuo to, kiek daug gerų savybių jie turi.
Norintiems valgyti ne tik sveikus, bet ir gydomąjį poveikį turinčius produktus, reikėtų kuo dažniau mėgautis mėlynėmis – jos kovoja prieš įvairias bakterijas, padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, o taip pat yra puikios pagalbininkės gydant skrandžio opą.
Tai tik keletas ne tik sveikų, bet ir mūsų organizmui naudingų produktų, tad jeigu įtrauksite juos į savo kasdienę mitybą – ilgai galėsime džiaugtis puikia sveikata ir neblėstančia energija.