Nors vegetarų, veganų bei pesketarų gretos kiekvienais metais auga, daugelis mitybos specialistų pripažįsta, kad mėsa yra žmogaus organzimui itin naudingas produktas ir ją valgyti verta dėl įvairių priežasčių. Visgi, nesunku pastebėti, kad mėsos rūšys yra labai įvairios, tad dauguma žmonių susimąsto: o kokią mėsą valgyti yra sveikiausia? Taigi, pasidomėkime ir atsakykime į šį svarbų klausimą.
Veršiena, triušiena bei nutrijų mėsa
Šių trijų rūšių mėsos tikrai turėtų būti įtrauktos į jūsų valgiaraštį ir jų turėtumėte įtraukti bent kartą per savaitę. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl vertėtų rinktis būtent šių rūšių mėsas, yra ta, kad jos – labai liesos. Tačiau ir tai – dar ne viskas: veršiena, triušiena bei nutrijų mėsa taip pat yra itin lengvai virškinamos, todėl puikiai tinka vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms, o taip pat ir žmonės, turintiems virškinimo sutrikimų.
Vištiena bei kalakutiena
Dar keli itin vertingi pasirinkimai, kurie irgi turėtų būt įtraukti į jūsų mitybos racioną, yra vištiena bei kalakutiena. Belieka tik pridurti, kad būtent šie produktai puikiai tinka tuo atveju, jei norite numesti svorio ar turite sveikatos problemų. Be to, iš vištienos ir kalakutienos galite paruošti labai daug puikių patiekalų – troškinių, sriubų, kepsinių, maltinukų, įdaro lietiniams, pyragėliams ir t.t. Taigi, kaip matyti, jei mėgstate mėsą ir jus domina tik sveiki pasirinkimai, tikrai turite iš ko pasirinkti. Būtinai įtraukite triušieną, veršieną, nutrijų mėsą, kalakutieną bei vištieną į savo racioną ir mėgaukitės nauda savo sveikatai. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad, jei norite ypač sveiko pasirinkimo, tai reikėtų rinktis ekologišką mėsą. Dar daugiau vertingų patarimų apie mitybą ir ne tik, rasite apsilankę https://bukimegrazus.lt/category/maistas/.