Makao, arba Makao specialusis administracinis regionas priklauso Kinijos teritorijai, tačiau ilgą laiką buvo žinomas tiesiog kaip Kinijos ar Portugalijos kolonija. Būtent dėl šios priežasties Makao virtuvė negali pasigirti gausybe tradicinių patiekalų, kurie nebūtų nors kiek susiję su kuria nors iš minėtų šalių – dauguma jų yra tiesiog pasilikę šiame regione dar nuo kolonijos laikų.
Ypatinga gausa stebina nebent konditerijos skyriai – čia saldumynų galima rasti pačių įvairiausių rūšių, o skonis taip pat neturėtų būti nuviliantis. Norintiems paragauti desertų, geriausias pasirinkimas būtų pasivaikščioti miesto gatvėmis – ten bus didžiausias pasirinkimas ir įdomiausios istorijos.
Tiems, kurie norėtų išbandyti, kokius ypatingus patiekalus gali pasiūlyti Makao virtuvė, vis dėl to reikėtų užsukti į vietinius restoranėlius. Jie dažniausiai taip pat gali būti labiau portugališko ar kiniško profilio, bet kadangi viskas tarpusavyje susiję, nebūtų galima teigti, jog tai nėra Makao virtuvės paveldas.
Kepti balandžiai – tai vienas iš egzotiškesnių patiekalų, kuris turėtų patikti ekstremalių pojūčių gerbėjams. Patiekiamas su mums įprastu garnyru – bulvėmis ir daržovėmis, šis valgis bet kokiu atveju atrodo gana šiurpokai vien dėl to, jog jo forma visuomet leidžia prisiminti, ką valgai. Tiems, kas mėgsta vištienos sparnelius, tiek daug streso neturėtų būti, kadangi keptų balandžių išvaizda labai primena šį patiekalą, dažnai naudojamą Makao virtuvėje.
Be saldumynų, yra dar keletas patiekalų, kurie vis dėl to nėra atkeliavę iš Kinijos ar Portugalijos. Minchee arba minchi yra išskirtinai Makaro virtuvės pasididžiavimas, gaminamas iš maltos mėsos. Dažniausiai tai būna jautiena arba kiauliena, pagardinta sojos ir melasos padažais. Įdomiausia tai, jog šis valgis yra patiekiamas su kiaušiniene ant viršaus, kuri yra vadinama minchee chow dan.
Dar vienas patiekalas, kuris atrodo ganėtinai įdomiai, labiau galėtų būti vadinamas Portugalijos pasididžiavimu, vis dėl to yra gana dažnas svečias ir Makao virtuvėje – tikrai turėtumėte galimybę šio valgio paragauti beveik kiekviename restorane. Cabidela yra gaminama iš naminių paukščių arba triušienos, kurie verda savo pačių kraujyje, kartu su vandeniu ir šiek tiek acto. Gyvūnų kraujas yra imamas tada, kai jie yra skerdžiami – išviręs jis suteikia savotiška rudą spalvą.
Kartu su šiuo patiekalu yra patiekiami ryžiai, kurie priklausomai nuo virtuvės šefo, gali būti verdami kartu su mėsa, arba atskirai. Šis patiekalas taip pat gali patikti ne kiekvienam gurmanui, tačiau jeigu nesate vegetaras, traukia egzotiški patiekalai, o į Portugaliją greitu metu keliauti neplanuojate – pats laikas išbandyti, kaip jį sugeba pateikti Makao virtuvės meistrai.
Galima sakyti, jog Makao virtuvė nėra labai autentiška ir jos nevertinti, tačiau skirtingų kultūrų patiekalų maišymasis suteikia savotiško žavesio – tik čia šalia Europos virtuvės valgių, galima rasti ir Rytų šalių šedevrus.