Honkongas, kaip specialus Kinijos Respublikos administracinis regionas, nors ir turintis autonomiją, yra glaudžiai susijęs su didžiąja šalimi. Didžioji dalis (virš 90 proc.) gyventojų yra kinai, tačiau tai nereiškia, kad šis regionas – vien Kinijos atspindys. Honkongas užima tik kiek daugiau nei 1000 kvad. km. ir pagal gyventojų tankumą yra viena labiausiai apgyventų teritorijų. Garsėjantis dangoraižiais, aktyviu gyvenimo stiliumi, novatoriškumu regionas gali pasiūlyti įvairių labiau ar mažiau egzotiškų patiekalų, kurie sužavi keliautojus ir pamalonina vietinius gyventojus.
Vienas iš gurmaniškų patiekalų – skrudintas paršelis. Tačiau išskirtinė gaminimo ypatybė yra ta, kad patiekiama ne didelė kiaulė, tačiau žindomo dydžio jauniklis. Nuo tradicinio būdo skiriasi tuo, kad iš vidaus yra kemšamas ryžiais, kurie po paršelio kepimo atviroje ugnyje tampa minkšti bei kvapnūs. Taip pat europiečiui neįprasta gali pasirodyti ir regione garsėjanti gyvačių sriuba. Yra teigiama, kad ši sriuba saugo nuo peršalimo ir kitų negalavimų. Gyvatės mėsa yra susmulkinama iki siaurų juostelių ir pateikiama grybų, žuvies gėrybių ir citrinos lapelių sultinyje. Tai ilgas gaminimo tradicijas – apie 2000 metų – turintis vietos delikatesas.
Itin žiemos metu vietinių mėgiamas tradicinis valgis – karštas fondiu. Tačiau, nors tai asocijuojasi su desertu, Honkongo restoranai siūlo visai kitokį variantą. Šis fondiu yra pagrindinis patiekalas, kurį užsisakius, patiekiamas karšto padažo dubuo, į kurį merkiami žalios mėsos ar žuvies rutuliukai. Padažas gali būti įvairiausių rūšių nuo krabų-pomidorų mišinio su kiaušinių baltymų suflė iki angliškojo jaučio uodegos. Negana to, neretam restorane klientas gali užsisakyti ir individualų variantą iš pateiktų sudėtinių dalių, kaip japoniška jautiena su juodais triufelių koldūnais, jautienos rutuliukus, įdarytus sūriu.
Honkonge gana įprasta vakarienė užbaigti desertu, todėl smaližiai taip pat gali atrasti patinkantį skanumyną. Vienas iš tokių – kiaušinių vafliai, kurie įgavę tokį pavadinimą dėl formos – korėto apvalių formų paviršiaus. Šie vafliai yra nominuojami kaip labiausiai mėgstamas Honkongo užkandis. Dažniausiai skanaujami karšti, su vaisiais, uogomis, kokosų ar šokolado užpilu. Na, o prie deserto puikiai tiks arbata su pienu, tačiau kiek kitokia nei angliškoji. Honkonge ji pateikiama su ledukais ir gaminama panaudojant juodą arbatą bei kondensuotą pieną. Taigi Honkongo patiekalų įvairovė gali maloniai nustebinti skirtingais patiekalais: nuo skrudinto paršelio iki gyvačių sriubos, ir puikiai tarpusavyje derančiais skoniais.