Filipinai garsėja savo patiekaluose naudojamais stipriais prieskoniais ir produktais. Nėra ko stebėtis, kad Filipinuose kai kurie desertai būna ganėtinai saldūs, nes Filipinų gyventojai tiesiog dievina stiprų ir net neįsivaizduoja savo raciono be ryškaus maisto skonio.
Filipinuose labai vertinami vaisiai, kurie dažniausiai tampa desertais, negana to, ir taip saldžius vaisius vietiniai dar labiau pasaldina. Filipinuose vienas skaniausių yra mangų kokteilis, kuris puikiai atgaivina, pasižymi maistingumu. Užsisakant tokį kokteilį, nemėgstantiems pernelyg saldaus skonio, vertėtų paprašyti, kad nedėtų cukraus, nes mangai yra užtektinai saldus vaisius. Mangai šiame regione yra ypatingai skanūs, sultingi ir saldūs. Ne tik galima rasti įvairių variacijų kokteilius, tačiau ir mango sudėtyje turinčius desertus.
Plūduriuojančio mango desertas Filipinuose yra vienas skaniausių, kurį galima lengvai pasigaminti ir namie. Desertas susideda iš mango, kondensuoto pieno, sausainių ir grietinėlės. Jeigu norėsite išmėginti desertą namuose, tuomet pravartu turėti kokteilinę arba smulkintuvą, nes visus išvardintus produktus, išskyrus sausainius, reikia suplakti, kad gautųsi vientisa masė. Sausainius galima paprastai sutrinti. Į pasirinktą indelį sluoksniuojamos sudedamosios dalys: sausainiai, atskirai supjaustyti mangai, gautas mišinys ir vėl viskas iš naujo eilės tvarka, o viršutinis sluoksnis padengiamas smulkiai trupintais sausainiais. Desertas galutinai bus paruoštas, kuomet pagamintas pastovės šaldytuve mažiausiai pusdienį. Kuo mango bus daugiau, tuo skanesnis desertas gausis.
Filipinuose auginami bananai taip pat dažnai pagardina daugelį desertų, kurie dažniausiai kuo būna paprastesni, tuo skanesni. Filipinuose pamėgtas kokosas, kurio drožlės naudojamos ne vienam receptui, o jo vanduo geriamas. Įprastai geriamas neužsistovėjęs jauno kokoso vanduo, kuriame daug mikroelementų. Vitaminų gausa pasižymi daugelis čia pamėgtų desertų ir kokteilių.
Nors Filipinuose ledai palyginus nesenai pamėgti, tačiau labai pamėgti. Daug kur galima rasti paprastus naminius ledus įvairių skonių, kai kur netgi krokodilo kiaušinio skonio. Filipinuose esanti viena iš ledainių pradėjo gaminti naminius ledus iš krokodilų, vietoje vištų kiaušinių. Ledainės savininkai, gavę dovanų šiuos kiaušinius iškarto sugalvojo kaip juos kūrybingai panaudoti. Skonis kažkiek skiriasi, bet nedaug, tačiau tokie ledai yra daug maistingesni. Deja, šių ledų greičiausiai nepavyktų pasigaminti namuose.