Prancūziški patiekalai, kuriuos būtina išragauti

Prancūzija garsėja ne tik gilia ir turtinga kultūra ir istorija, didžiulėmis revoliucijomis ir istorijos vingiais. Šioje šalyje buvo sukurta daugybė nuostabaus skonio patiekalų, kuriuos šiandien gamina visas pasaulis. Prancūzai sukūrė daug gurmaniškų patiekalų, tačiau tik šioje šalyje tradiciniai prancūziški valgiai pagaminami pagal autentišką receptą ir yra autentiškiausi visame pasaulyje.
Jeigu netrukus jūsų laukia skrydis į Prancūziją, tikrai vertėtų iš karto išsirinkti patiekalus, kurių ten norėsite išragauti. O kad tai būtų lengviau, tam esame pasiruošę jums padėti. Čia rasite autentiškus iš Prancūzijos kilusius patiekalus, kurie šioje šalyje gaminami tiesiog meistriškai.

Kišas. Tai paprastas, tačiau neprastas prancūzų patiekalas. Jis susideda iš trapios sluoksniuotos tešlos pado ir plaktame kiaušinyje įmaišytų ingredientų, kurie gali būti žuvis, daržovės, vištiena ir t.t. Viskas iškepama orkaitėje su apibarstytu gausiu sūrio sluoksniu. Tai pikantiškas ir nesunkiai pagaminamas užkandis vakarėliams ar vakarienei su draugais.

  • Steak au poivre – tai nuostabaus skonio sultingas kepsnys, priklausantis išskirtinai prancūziškai virtuvei.
  • Cassoulet – šis patiekalas – tai tikras iš šeimos protėvių palikuonims perduodamas receptas. Tai pasirinktinos mėsos (ėrienos, kiaulienos ar antienos) ir dešros patiekals, tinkantis sočiai vakarienei.
  • Creme Brulee – tai garsusis desertas, kurį dievina visas pasaulis. Tik Prancūzijoje paragausite geriausio šio kreminio dangaus skonio saldėsio variantą. Tai po kiekvienos vakarienės su didžiausiu malonumu suvalgomas desertas.
  • Madeleines. Prancūzai mėgsta neperspaustus, subalansuoto ir subtilaus skonio desertus. Šis patiekalas buvo išgarsintas rašytojo Marselio Prusto, ir šiandien šiuos kriauklės formos sausainėlius mėgsta viso pasaulio maži ir dideli.
  • Tarte Tartin. Šio deserto istorija labai įdomi. Viename seserų Tatin prižiūrimame viešbutyje buvo gaminamas obuolių pyragas, tačiau pradėjus obuoliams viršuje svilti, viena iš seserų išgelbėjo pyragą ant obuolių dar uždėdama tešlos. Svečiai šį pyragą labai išgyrė ir štai turime Tarte Tartin.

Norite pajusti tikrąją Prancūzišką dvasią? Kodėl gi nepažiūrėjus vieno iš dar nematytų filmų tiesiog ten? Pigūs lėktuvų bilietai į Paryžių, Prancūziją garantuos puikius įspūdžius.