Norint geriau susipažinti su šalimi ir jos žmonėmis, svarbu pažinti jų tradicijas, kurios gali daug ką papasakoti apie praeitį ir tai kas įtakoja šiuolaikinius sprendimus. Geriausias būdas pažinti tradicijas, yra apsilankymas šalyje per šventes, kurių metu galima pamatyti daugybę dalykų, kurie įprastai nėra afišuojami arba tiesiog yra nenaudojami. Artėjant didžiosioms metų šventėms, nemažai žmonių pasirenka praleisti jas užsienyje. Tokiu būdu stengiamasi susipažinti su kitomis šalimis ir jų kultūromis bei geriau jas pažinti. Būtent todėl, populiariausios Kalėdinių atostogų kryptys yra į tas šalis, kur yra išsilaikiusios gilios tradicijos.
Viena tokių šalių yra Vokietija. Ir tai nenuostabu, juk būtent čia atsirado Kalėdinių eglučių puošimo tradicija. Iš ankstyvos Vokietijos ir buvusios Livonijos teritorijų šis įprotis pasklido po visą pasaulį. Suprantama, kad turint tokią istoriją ir kiti šios šalies švenčių aspektai turėtų būti ypatingi. Būtent taip ir yra, ypač kalbant apie gastronomines tradicijas. Kaip ir daugelyje kitų šalių, švenčiančių Kalėdas, Vokietijoje pagrindinis patiekalas yra paukštiena, tačiau tai nėra populiarios vištos ar antys. Šioje šalyje pirmenybė teikiama žąsiai, kuri simbolizuoja tikrąsias vokiškas Kūčias. Yra keletas versijų, kaip ši tradicija atsirado Vokietijoje. Pagal vieną iš jų – paprotys buvo perimtas iš Anglijos, pagal kitą išliko nuo viduramžio laikų, kai prieš ir po pasninko buvo valgomos žąsys. Tačiau, kaip pripažįstą patys šalies gyventojai, pagrindinė priežastis yra pats paukštis. Labai išraiškingo skonio mėsa, suteikia visko, ko norisi šaltu metų laiku: sultinga ir drėgna viduje ir apkepusi bei traški išorėje. Šalia šios stalo pažibos būtinai rasite tradicinį pyragą ir žinoma susišildysite puodelių karšto vyno. Šventės Vokietijoje tikrai ilgam liks jūsų prisiminimuose.