Mėgstate valgyti ne tik skanų, tačiau taip pat ir estetiškai patraukliai atrodantį maistą? Tokiu atveju siūlome pasinaudoti garsiausių pasaulio šefų patarimais, kurie suteiks galimybę valgyti namuose, tarsi restorane. Juolab, šiais laikais tiek internetu, tiek realiose prekybos vietose galima rasti visko, ko reikia maisto dekorui. O ir kainos kandžiojasi vis mažiau.
Aukso dulkės
Auksas jau gana seniai naudojamas maisto puošyboje. Nors labiausiai vertinama išvaizda, tačiau taip pat akcentuojamas ir gana neįprastas skonis. Aukso dulkės yra gelsvos spalvos, tačiau išskirtinis jų bruožas yra tai, kad jos blizga. Taigi dažniausiai pasirenkamos dekoruoti desertus. Tiesa, kadangi auksas vis labiau pinga, kartas dulkėmis dekoruojami ir jūros gėrybių patiekalai. Atrodo puikiai, taip pat, labai skanu.
Gyvos gėlės
Desertai taip pat labai dažnai dekoruojami ir gyvomis gėlėmis, kurios ne tik puikiai atrodo, tačiau taip pat vertinamos ir dėl malonaus skonio. Dažnai naudojami gvazdikai, taip pat mėlynukės, žinoma, vertinami ir melisos, mėtos lapai. Visais jais ne tik galima puošti, tačiau taip pat ir skaninti desertus. Valgomų gėlių galima rasti savo soduose, vėsiuoju metų laiku tikrai rasite prekybos vietas, kur juos galima nusipirkti.
Pagardukai
Bene pats paprasčiausias saldžių patiekalų dekoravimo būdas yra pagardukai, kurie šiuo metu yra labai įvairių formų, taip pat, atrodo labai skirtingai, turi ir įvairų skonį. Tiesa, tokie pagardukai dažniausiai tinka tik saldiems patiekalams puošti, kadangi patys iš savęs jie taip pat gana cukringi. Žinoma, atsiranda vis daugiau alternatyvų, net ir sūraus tipo garadukų. Jie irgi dekoruoja, žinoma, suteikia papildomo, malonaus skonio.
Galiausiai, jeigu norite, kad patiekalas atrodytų gražiai, tokiu atveju galima dekoruoti ne jį, tačiau lėkštę. Tam puikiai tinka ir paprasčiausi skoningai atrodantis indas, ir mielos servetėles, kurios puošia ir naudojamos burnos nusivalymui.