Singapūre galima rasti įvairių tautų ir religijų atstovų, kurie kartu su savimi atsivežė ir maisto gaminimo tradicijas – dėl šios priežasties Singapūro virtuvė yra labai įvairiapusiška.
Atvažiavę šalies svečiai kartais labiau pamėgsta kitos valstybės patiekalus, kadangi rasti kinų ar indų virtuvės restoraną Singapūre – visiškai nesudėtinga. Juose dirbantys geriausi virtuvės meistrai gali pagaminti tiek Singapūro, tiek ir kitų šalių nacionalinius patiekalus taip, kad jie visiškai neprarastų savo ypatingo skonio.
Nacionalinę Singapūro virtuvę šiek tiek menkina iš Amerikos atkeliavusi greito maisto kultūra ir įvairūs patiekalai, kurie neturi jokios naudos – mėsainiai, dešrainiai.. Vietiniai Singapūro gyventojai dėl to nei kiek nesinervina, kadangi maisto valgymo tradicijos čia yra itin įsišaknijusios.
Pokalbiai apie maistą, patiekalų fotografavimas ir dalinimasis mintimis apie geriausius vietos restoranus yra neatsiejama kiekvieno vietinio gyventojo dienos dalis, tad jokios greitojo maisto užkandinės negalėtų sugriauti šių tradicijų. Netgi lankytinas vietas jie pirmiausia išskiria pagal tai, ar ten yra kur sočiai ir skaniai pavalgyti.
Ne visi vietinių mėgstami patiekalai galėtų sužavėti ir atvykusius svečius – egzistuoja ir tokia Singapūro virtuvės pusė, apie kurią nėra itin daug kalbama. Ar kada nors girdėjote ir matėte, jog Singapūre labai mėgstama žuvies galva? Ne kiekvienas išdrįstų pasimėgauti tokiu delikatesu, tačiau šioje valstybėje toks patiekalas yra itin vertinamas.
Desertai čia taip pat netradicinio skonio. Saldi sriuba su žemės riešutų įdaru skamba pakankamai skaniai, tačiau pasitaiko atvejų, kai taip derinti maistą atsisako skrandžiai. Azijoje patiekalų asortimentas šiek tiek kitoks, tad nenuostabu, jog pradedant pažintį su Singapūro virtuve, viskas atrodo gana egzotiškai, tačiau tam, kad nekiltų papildomų problemų, reikėtų apgalvoti, ar tikrai visą maistą sugebėsite suvirškinti.
Valgant vietinius vaisius, taip pat labai svarbu žinoti, kaip tai daryti – jeigu kada nors tektų paragauti mangustino, žinokite, jog geriau šio vaisiaus žievės neatsikąsti. Pasipylęs raudonas skystis ypatingai kenksmingas drabužiams, kadangi viena dėmė gali likti amžiams – tikriausiai nenorėtumėte taip sugadinti savo mylimiausios palaidinės. Elgiantis atsakingai, mangustiną paragauti tikrai verta – nors jis atrodo kaip česnakas, iš tikrųjų slepia savyje ypatingą saldumą.
Norintiems Singapūre ne tik paragauti įvairaus maisto, bet ir padirbėti, neturėtų būti sunku – maisto kultas čia toks didžiulis, jog dažniausiai maitinimo sferoje ypatingai trūksta darbuotojų. Kai kurie restoranai šią problemą sprendžia originaliai – vietoj įprastos padavėjos pasamdo skraidančius robotus, kurie taip pat sugeba aptarnauti klientus. Be to, kaip teigia restoranų savininkai, su jais dirbti kur kas paprasčiau – jokių intrigų, ligų ar nepasitenkinimo dėl grafiko.