Kas geriau pažįstama maisto ir gaminimo niuansus Lietuvoje negu kulinarai lietuviai džiuginantys mus savo savo išmintimi kaip pagaminti skaniausius patiekalus iš prekybos centruose lengvai randamų produktų. Kad namuose niekada nekiltų klausimas – ką gaminti vakarienei – rekomenduojame kelias lietuvių parašytas kulinarines knygas įvairiomis temomis, kad kiekvienas išalkęs rastų ko nori.
Kristinos Pašniukaitės “Ant medinės lentelės”
Autorė – gurmanams seniai pažįstama maisto tinklaraštininkė, maisto stilistė, kurios Instagram paskyrą seka daugiau nei šešiasdešimt tūkstančių žmonių. Nenuostabu, kad knyga “Ant medinės lentelės” pasižymi būtent tuo, kuo gabi ir pati autorė – patiekalai pateikti itin stilingai, čia gal karbonado ir nerasite, bet rasite daug azijos virtuvės įkvėptų patiekalų, kurių nuotraukos ir paruošimas žadina apetitą. Patiekalus pagaminti dažnai gali būti nelengva, bet galime užtikrinti – skonio receptoriai džiūgaus. Be azijietiškų patiekalų čia taip pat rasite ir tradicinius pasirinkimus – barbekiu šonkaulius, vištos sparnelius, blynus. Su tokiu plačiu patiekalų pasirinkimu nudžiuginsite bet ką – save, draugą, draugę, antrąją pusę ar net kaimyną.
Ievos Šidlaitės knyga “Natūralus rauginimas”
Autentiškoje lietuviškoje virtuvėje nepabėgsite nuo įvairaus rauginto maisto – tiek jogurto, pieno, sviesto duonos. Norint šiuos produktus pasigaminti namuose reikia mokėti rauginti, o tai padaryti pačiam, be eksperto patarimo itin sudėtinga. Su šia problema ir padeda autorė I. Šidlaitė, kurios knygoje rasite būdų kaip pasigaminti savo grietinę, rūgpienė, sviestą, duonos raugą ir dar daugiau tradicinių lietuviškų maisto produktų. Rašytoja teigia, kad išmokti rauginti ją privertė jos noras gaminti natūraliai – iš Lietuvos gamtoje bei ūkyje randamų produktų. Knygos idėja kilo vėliau, surinkus didelę patirtį rauginime.
Agnės Grigaliūnienės #agnėsketo
Šia knyga skiriasi iš anksčiau minėtų tuom, kad gausu produktų, kurių nerasite įprastoje lietuvių virtuvėje. Bet! Bet visgi lengvai rasite artimiausiame prekybos centre. Keto mityba – tai toks mitybos planas, kurio metu kiek įmanoma mažinamas suvartojamų angliavandenių kiekis, juos pakeičiant maistingais riebalais, kuriais pasižymi tokie produktai kaip avokadas, žuvis ir kiti maistingais riebalais prisotinti produktai.